Tájékoztató járványügyi készenlét idejére a Levendula Alapfokú Művészeti Iskolába járó tanulók szülei részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott „Intézkedési terv a 2020/2021 tanévben a Köznevelési Intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” alapján iskolánkban a következő járványügyi intézkedéseket vezetjük be. Intézményünk egészségügyi protokoll kialakításával, igyekszik a járvány terjedését megakadályozni, vagy lassítani. Ez a protokoll betartása az intézmény dolgozóira és azok szüleire, valamint látogatóira egyaránt kötelező.

  1. Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézményünk működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
  2. Az iskolai telephelyeken az órák megtartásának idejére fogjuk igénybe venni a telephelyek termeit. A telephelyeken az oktatások elején az épületbe lépés előtt a bejáratnál kérjük tanulóinkat a kézfertőtlenítők használatára, valamint kérjük maszkban lépjenek be. Az oktatás végén a szülők belépése nem lehetséges, kérjük Önöket, hogy az épületen kívül várják meg a gyermekeket.
  3. Dunaföldváron a titkárság továbbra is elérhető lesz, minden héten szerdai napon van az ügyfélfogadás 9-től délután 5-ig, telefonon: 30/655-6477, 75/541-315, titkarsag@levendulaiskola.hu címen továbbra is elérhetőek kollégáink. Az intézmény tanulóin és dolgozóin kívüli érkezőknek a maszk használata kötelező. Kérjük Önöket, hogy csak különösen indokolt esetben válasszák a személyes ügyintézést titkárságunkon.
  4. A foglalkozások előtt minden résztvevőnek ellenőrizzük a testhőmérsékletét, amennyiben lázas, vagy hőemelkedése van, akkor amennyiben a szülője ott van, akkor rögtön megoldható a hazatérés, amennyiben a gyermek szülője nincs ott, akkor a gyermeket elkülönítjük, értesítjük a szülőt, és kérjük, hogy gyermeke hazajutását mielőbb oldják meg. Amennyiben a foglalkozás alatt a fertőzés más tünetei észlelhetők ugyanez az eljárás lép életbe.
  5. Fertőzés gyanúja esetén keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításai alapján járjanak el. Amennyiben a tanulónál felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozót értesítsék. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket. Ebben az esetben a tanuló az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
  6. A 484/2020. Kormány rendelet, valamint a 14/2020 EMMI határozat értelmében azok a tanulóink, akik 9. és ez feletti évfolyamosok a magyar közoktatás rendszerében nem látogathatják óráinkat. Részükre online oktatást biztosítunk.

Jelen intézkedési terv (protokoll) módosításig vagy visszavonásig marad érvényben, a módosítására a járványügyi helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerül sor. A módosításról az iskola honlapján a www.levendulaiskola.hu oldalon tájékoztatjuk a szülőket és tanulókat.

A fenti szabályok az iskola minden dolgozójára, tanulójára és látogatójára egyaránt kötelező érvényűek, betartásuk közös érdekünk.

Dunaföldvár, 2020. november 10.

Molnárné Miklán Jolán
intézményvezető